Przegląd aktualności
Światowy Dzień Życzliwości
Dzień Kultury Hiszpańskiej
Ostatni dzień Tygodnia Przedsiębiorczości II LO Plater to promocja kuchni hiszpańskiej. Klasa 1E zaprezentowała przepis na andaluzyjską zupę warzywną gazpacho oraz deser z parzonego ciasta
Kuchnia Włoska
Do wirtualnej degustacji kuchni włoskiej zaprosiła nas klasa ID w ramach świętowania Tygodnia Przedsiębiorczości w II LO Plater. Zgodnie z zapowiedzią Michała na początku filmu, uczniowie udowodnili, że geniusz kulinarny mają we krwi.
Cenna lekcja historii regionalnej
świętujemy tydzień przedsiębiorczości
Klasa IB przyłączyła się do świętowania trwającego właśnie Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości. Klasa podjęła się ciekawego zadania – wypromowania kuchni francuskiej. Ich kreatywne podejście do tematu pokazuje, że każdego dnia trzeba starać się wykraczać poza własne możliwości.
Plateranie pamiętają!
Tydzień przedsiębiorczości
Obchody Tygodnia Przedsiębiorczości
Do obchodów Tygodnia Przedsiębiorczości w II LO Plater dołączyła klasa 1C promując Niemcy wraz ze swoimi tradycyjnymi potrawami. Zaprezentowane dania wzbogacono w legendy oraz dodano regiony, w których można ich posmakować.
Zapraszamy do wysłuchania i refleksji